Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Kookworkshops > Kookworkshops aanbod

Kookworkshops aanbod

 

 

Helaas! In 2015 zullen er geen kookworkshops meer worden aangeboden.

 

 

Verse pasta maken

De Bolognese keuken

De Toscaanse keuken

La cucina dal Nord al Sud

Maatwerk

tortelloni 

Verse pasta maken (2 lessen)

Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van het maken van verse pasta. Welke bloem kun je hiervoor het beste gebruiken en waarom eigenlijk? En hoe zit het met de eieren, kun je elk willekeurig type nemen? Vervolgens zet ik je aan het werk en leer je een superelastisch pastadeeg bereiden. Dit deeg verwerken we verder tot tagliatelle en papardelle. We serveren er een échte bolognesesaus bij, ofwel ragù. Deze vleessaus begint met een soffritto en eindigt met een beetje melk. Klinkt je raar in de oren? Wacht maar tot je het proeft.

 

De tweede les beginnen we wederom met de bereiding van pastadeeg. Dan wagen we ons aan het maken van gevulde pasta. Je leert hoe je met de hand tortelloni vouwt, deze is met zijn iets rondere en dikkere ‘buikje’ de grote broer van de tortellini. Daarnaast maken we ravioli in verschillende vormen: ronde, rechthoekige en halve maantjes. Als vulling maken we een originele Bolognese vulling op basis van ricotta. De pasta wordt begeleid met een klassieke burro e salvia, een saus op basis van boter en salie. 

Beide avonden beginnen we met een aperitief en eindigen we met het nuttigen van de door ons bereide pasta onder het genot van een goed glas.

De workshops duren 3 uur per keer. Voor de volledige cursus betaal je € 85,00 p.p.Bekijk hier waar en wanneer ‘Verse pasta maken’ wordt gegeven. 

verse pasta kneden

 

De Bolognese keuken 

La grassa (de vette), la dotta (de geleerde) e la rossa (de rode), drie bijnamen waarmee Bologna omschreven wordt. ‘Geleerd’ omdat Bologna een echte universiteitsstad is en ‘rood’ vanwege een links politieke voorkeur én de rode daken van de stad.  ‘Vet’ vanwege de rijkelijke en o zo heerlijke keuken. Bologna is werkelijk een fascinerende stad en de bakermat van door ons bekend ‘Italiaans’ eten zoals tortelloni, gnocchi, pasta al ragu (ofwel pasta bolognese), panna cotta, mortadella.. en wie er weleens geweest is weet dat de stad nog zoveel meer te bieden heeft.

Wil je je meer verdiepen in de Bolognese keuken of gewoon lekker willen koken volgens traditionele recepten, dan is deze workshop geschikt voor jou! Wij maken een heerlijk drie-gangenmenu en eten dit gezamenlijk op natuurlijk onder het genot van een glas wijn.

De workshop duurt in totaal 3 uur en kost € 49,00 p.p. (workshops die via de volksuniversiteit worden gegeven, kunnen een afwijkende prijs hebben). Bekijk hier waar en wanneer De Bolognese keuken wordt gegeven.

 

De Toscaanse keuken 

In deze workshop leer je diverse authentieke recepten en technieken uit de Toscaanse keuken. Eenvoud is één van de belangrijkste kenmerken van deze keuken; koken met weinig ingrediënten maar wel van goede kwaliteit. Met dit uitgangspunt zet u tijdens deze avond een heerlijk Toscaans driegangen menu op tafel. Aan het einde van de les eten wij de bereide gerechten samen op met uiteraard een mooi glas Toscaanse wijn.

De workshop duurt in totaal 3 uur en kost € 49,00 p.p. (workshops die via de volksuniversiteit worden gegeven, kunnen een afwijkende prijs hebben). Bekijk hier waar en wanneer De Toscaanse keuken wordt gegeven.

 Siciliaanse workshop

De Italiaanse keuken van Noord naar Zuid 

Variaties in de natuur, het klimaat en de geschiedenis van Italië zijn bepalend geweest voor de culinaire tradities die elke regio met zich meebrengt. ‘De’ Italiaanse keuken bestaat daarom niet; Italië kenmerkt zich juist door haar vele streekkeukens met elk een eigen karakter. In drie lessen reizen we van Noord- naar Zuid-Italië en bereiden we diverse authentieke gerechten zoals risotto en mediterrane antipasti. Aan het einde van de avond eten wij de bereide gerechten samen op met een mooi glas wijn.

Deze kookcursus bied ik aan via de Volksuniversiteit Het Groene Hart. Ga naar hun website voor meer informatie. 

 

Maatwerk

Vrijgezellenfeestje? Kookclub? Familiediner? Voor groepen kan er in overleg een speciaal menu worden bereid wat aansluit aan de behoefte van de groep. Bij je thuis of in een professionele keuken! Informeer naar de mogelijkheden.

Thuisworkshop

 

 

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique