Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Italië culinair > Italiaanse keuken per streek > Piemonte
Piemonte

Piemonte


De keuken van Piëmont is wellicht de meest diverse keuken van heel Italië. Deze diversiteit komt voort uit de verschillende geografische gebieden die de regio rijk is en de aanwezigheid in de afgelopen eeuwen van de verschillende sociale klassen. Het laatse heeft geleid tot een keuken die robuust en landelijk is en tegelijkertijd geraffineerd met Franse invloeden en met het gebruikt van eersteklas producten zoals truffels. Daarnaast produceert Piëmont de meeste DOC en DOCG wijnen van heel Italië.

De grootschalige rijstteelt op de Po-vlakte is al sinds de 19de eeuw een belangrijk exportproduct. Uiteraard wordt de rijst ook door de Italianen zelf gegeten en bestaan op het Piemontese menu veel risottogerechten zoals de risotto al Barolo, alla Piemontese en ai porconi. Een andere bekend piemontees gerecht is de bagna caoda, een fondue op basis van olie, knoflook en ansjovis die op traditionele wijze geserveerd wordt in een terracotta schaal waarin men verse groenten, brood of grissini dipt.

 

boven: de bergen van Piemont

© zitizitoni.nl

 

Streekrecepten

pere al vino
pere al vino

Dolce
Vegetarisch
polpettone
polpettone

Secondo
Vlees
patate arrosto con funghi porcini
patate arrosto con funghi porcini

Bijgerecht
Vegetarisch
vitello tonnato
vitello tonnato

Antipasto
Vlees
risotto met koolrabi
risotto met koolrabi

Primo
Vegetarisch
bagna caoda
bagna caoda

Secondo
Vis
Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique