Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Italië culinair > Italiaanse keuken per streek > Abruzzen
Abruzzen

Abruzzen


De Abruzzen is een dunbevolkt gebied, rijk aan natuur. In dit gebied  liggen de twee hoogste massieven van de Apennijnen: de Gran Sasso (met 2912 meter de hoogste) en la Majella. Zoals in vele streekkeukens van Italië, wordt gebruik gemaakt van ingrediënten die afkomstig zijn uit de eigen vruchtbare grond. In de gebergtes groeit een tal soort aan kruiden die niet alleen terug te vinden zijn in de keuken, maar ook gebruikt worden als geneesmiddel. Het pure en frisse bergwater uit de Majella wordt gebruikt voor het vervaardigen van gedroogde pasta, waaronder die van De Cecco. De bodem nabij Aquila blijkt al sinds eeuwen een uitstekende bodem te zijn voor het telen van krokusplanten waaruit de stuifmeelstempeltjes, de saffraan, worden gehaald. Naast akkerbouw wordt de streek gekenmerkt door veeteelt van met name schapen die goed zijn voor hun wol, melk (kaas) en hun vlees.

 

afbeelding boven: één van de prachtige natuurgebieden die

de Abruzzen rijk is: La Majella

 

© zitizitoni.nl

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique