Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > spaghetti con pesto di pomodoro e mandorle

spaghetti con pesto di pomodoro e mandorle

spaghetti con pesto di pomodoro e mandorle

spaghetti met tomaten-amandelpesto
Primo    bereiden 25 min    4 personen

Breng een pan met water aan de kook. Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in en dompel ze ongeveer 1 minuut in het kokende water. Bewaar het water voor de pasta. Ontvel de tomaten zodra deze een beetje zijn afgekoeld en snijd ze in stukjes.

Doe een teentje knoflook met een snufje grof zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg hierbij de basilicum en 50 gram pecorino. Stamp ook dit fijn en voeg daarna de tomaten, 6 eetlepels olijfolie en de amandelen toe. Stamp alles fijn en breng op smaak met oregano, het chilipepertje en nog een klein scheutje olijfolie.

Kook de pasta al dente in gezouten water, giet af, bewaar wat van het kookvocht en doe de pasta terug in de hete pan. Meng wat heet kookvocht met de tomatenpesto en meng het goed door de pasta. Serveer met geraspte pecorino.   

Reacties

Rita
Ik heb de 'saus' net klaargemaakt :). Ben erg benieuwd in combinatie met pasta!!
19-07-2013, 17:20
Elisabetta
Ciao Rita,
En, hoe vond je de saus in combinatie met de pasta?
26-07-2013, 09:37
Rita
SUPERRRRRRR!!!! Wij hebben binnenkort a dinnerparty dus ik ga dit gerecht gebruiken
27-07-2013, 00:59
Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 400 gram spaghetti

> 500 gram tomaat

> 2 teentjes knoflook

> 50 gram amandelen met schil

> 50 gram pecorino + extra, geraspt

> wat verse basilicum (ca. 15 gram)

> gedroogd chilipepertje

> 1 theelepel gedroofde oregano

> extra vergine olijfolie

> grof (zee)zout

> peper

> overig: vijzel (als je dat niet hebt: keukenmachine)

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique