Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > filetto di manzo all’aceto balsamico

Italiaans recept Filetto di manzo all’aceto balsamico 

filetto di manzo all’aceto balsamico

ossenhaas met balsamico-azijn
Secondo    bereiden 20 min    4 personen

Dit recept is een van een Italiaanse collega-kookdocent die tijdens onze gezamenlijke kooklessen de leerlingkoks deze heerlijke ossenhaas liet maken. Het is een typisch gerecht uit Emilia-Romagna waar de écht aceto balsamico di Modena vandaan komt. Met ‘echt’ bedoel ik de jaren in houten vaten gerijpte azijn die uiteindelijke stroperig is en heerlijk zacht en zoet (!) van smaak. Hoe langer de balsamico-azijn op vaten heeft gelegen, des te verfijnder de smaak en dit zie je uiteraard in de prijs terug. Voor dit gerecht hoef je niet een aceto balsamico tradizionale di Modena te gebruiken die twintig jaar op vat heeft gelegen, maar geef eens een keer iets meer uit voor een góede balsamico-azijn. Je zult het verschil proeven.. Buon appetito!

 

Sla de ossenhaasjes plat (met een vleeshamer of met behulp van een deegroller en vershoudfolie) en wentel ze in de bloem. Klop er het overtollige bloem af.  

 

Smelt de boter in de pan en voeg het vlees toe. Bak circa 2 minuten aan elke zijde op hoog vuur (afhankelijk van de dikte van de biefstuk). Voeg zout en peper naar smaak toe.

 

Giet vervolgens de helft van de azijn in de pan met het vlees en wentel het vlees even om. Haal het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

 

Giet de rest van de azijn in de pan gieten met een lepel bloem en roer goed met een garde zodat er geen klonten ontstaan. Voeg wat van de bouillon erbij zodat er een mooie gladde, niet te dik en niet te dunne saus ontstaat. Doe het vlees op een bord doen en giet de saus erover.

 

TIP: lekker bij spinaci alla parmiggiana.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 4 ossenhaasjes (of tournedos) van

   ongeveer 125-150 gr. per stuk 

> 40 gram tarwebloem + beetje om de

   saus te binden

> 1/2 glas Aceto Balsamico di Modena

   (balsamico-azijn)

> 250 ml runderbouillion

> 40 gr boter

> stuk aluminiumfolie

> zout en peper

 

Bekijk hier onze kookworkshops!

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique