Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > insalata di rinforzo

Firmware Version 1.00

insalata di rinforzo

napoletaanse bloemkoolsalade
Secondo    bereiden 30 min.,afkoelen 20 min    4 personen

Deze bloemkoolsalade is een traditioneel Napoletaans Kerstgerecht, maar kan uiteraard ook op andere dagen op tafel gezet worden. Het is lekker licht en gezond en kan prima gegeten worden als maaltijdsalade (voor 2 personen) of als bijgerecht (voor 4 personen). Buon appetito!

 

Verwijder de bladeren en de harde gedeelten van de stronk. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was ze onder stromend water.

Kook de bloemkool ongeveer 10 minuten in gezouten water beetgaar (de bloemkool moet gaar zijn maar ook nog een beetje stevig). Giet af in een vergiet en laat afkoelen.

Snijd de gegrilde paprika in stukken en snijd de ansjovis fijn. Was de komkommer, halveer deze in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. 

Maak de dressing van 5 eetlepels extra vergine olijfolie en 3 eetlepels witte- of rode wijnazijn.

Meng zodra de bloemkool is afgekoeld alle ingrediënten door elkaar inclusief de kappertjes en de olijven en giet de dressing erover.

TIP: Je kunt de salade ook een dag van tevoren maken, zo trekken de smaken er nog beter in.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> (kleine) bloemkool

> 4 ansjovisfilets

> 3 theelepels kappertjes

> ½ komkommer

> witte of rode wijnazijn

> 12 zwarte olijven

> 2 gegrilde paprika’s (uit pot)

> olijfolie

> zout

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique