Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > snelle pasta met vleessaus

snelle pasta met vleessaus

snelle pasta met vleessaus

gramigna con la salsiccia
Primo    bereiden 30 min    4 personen

Gramigna is een korte krulpasta uit Emilia Romagna die traditioneel wordt geserveerd met een vleessaus. Het gerecht bestaat slechts uit enkele ingrediënten, des te belangrijker is het dat al je ingrediënten van hoge kwaliteit zijn. Te beginnen met een blik smaakvolle tomaten, zelf ben ik fan van het merk Granoro. Koop pasta - het liefst gramigna, maar kun je die niet vinden gebruik dan een andere vorm pasta- van een goed merk, zoals De Cecco. Ga naar een biologische slager en vraag om een grove worst zonder al te veel kruiden. Als de slager ook nog reuzel heeft, dan maak je dit gerecht echt op klassieke wijze. Buon appetito!

 

Bereid eerst alles voor:

Snipper de ui.

Haal het velletje van de worst en verpulver het vlees met je handen tot kleine stukjes.

Giet de inhoud van het blikje tomaten over in een hoge smalle maatbeker en pureer met de staafmixer.

 

Verwarm de reuzel of olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui tot hij glazig is.

 

Voeg het vlees toe en bak het tot het begint te kleuren. Giet de wijn erbij en laat het vocht grotendeels verdampen. Voeg de tomatensaus erbij en laat een half uur pruttelen.

 

Zet in de tussentijd een kookpan met circa 4 liter water op het vuur en voeg zodra het water kookt 4 theelepels zout toe.

 

Kook de pasta volgens de aangegeven tijd tot hij al dente is. Giet de pasta af en meng door de saus.

 

Serveer over vier borden en rasp er lekker wat Parmezaanse kaas overheen.

 

TIP: Kook samen met de pasta ook eens doperwtjes mee.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 1 kleine ui

> 75 ml droge witte wijn

> 1 el reuzel of 2 el olijfolie

> 350 gram grove worst/ sauzijs

> 1 blik hele tomaten of tomatenblokjes

> 350 gram gramigna of een andere pastasoort (bv. penne)

> zout

> Parmezaanse kaas, versgeraspt (zoveel als je wil)

 

 

 

 

Kookworkshop volgen? Bekijk hier waar en wanneer!

 

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique