Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > antipasto tradizionale

Antipasto tradizionale_Italiaanse recepten

antipasto tradizionale

antipasto tradizionale
Antipasto    bereiden 30 min    4 personen

Op de blog van Kookgek Wilma zag ik een foto voorbij komen van een bord vol met lekkere antipasti. Helemaal mijn straatje, want ik kan enorm genieten van allemaal kleine smakelijke hapjes op een grote schaal. Nodig nog een aantal vrienden uit, serveer er wat lekkere ciabatta bij, schenk een wijntje in en het feest is helemaal compleet :) Uiteraard kun je ook allerlei andere verschillende hapjes op je antipasto-plateau serveren zoals carpaccio, garanalenspiesjes, crostini etc. Wilma, bedankt voor de inspiratie (want die kan een mens zo nu en dan goed gebruiken!). PS. een aantal recepten zijn iets anders bereid, het is maar net wat je in huis hebt!

 

Recept Gegrilde groenten:

Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes, kwast in met olijfolie en bak aan beide zijden in en hete grilpan tot je mooie strepen krijgt.

Maak een marinade van de olijfolie, balsamico-azijn, oregano en de gepelde teentjes knoflook (niet geperst, wel doormidden gesneden).

Roer de groente in de marinade, dek af en laat staan tot serveren.

 

Recept Champignons:

Snijd de champignons in vieren of als ze erg groot zijn in zessen (verwijder eerst  eventueel aarde aan de steeltjes). Pers 2 tenen knoflook uit. Snipper de sjalot.

Fruit de sjalot en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de wijn en voeg de peterselie en een snufje zout en peper toe. Laat smoren (met deksel op de pan) tot de champignons zacht zijn. Bewaar tot serveren.

 

Recept Insalata caprese:

Snijd de buffelmozzarella en tomaten in plakjes. Leg de mozzarella en tomaat om en om dakpansgewijs op elkaar met op de mozzarella steeds een beetje pesto. Bestrooi met zout, peper en olijfolie. Dek af met folie.

 

Serveren met brood (afbakken indien nodig), olijven en vleeswaar.

 

TIP: de gegrilde groente en de kastanjechampignons zijn nog lekkerder als je ze een dag van tevoren maakt!

Reacties

Wilma
Heerlijk!!! Ik krijg meteen weer trek! :-)
15-01-2015, 13:54
Wilma
Heerlijk!!! Ik krijg meteen weer trek! :-)
15-01-2015, 13:54
Elisabetta
Heb het gisteren wéér gegeten: laten maken door cursisten tijdens een workshop. Viel goed in de smaak! :)
15-01-2015, 16:17
chris
chris
21-12-2015, 09:15
Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

Voor de gegrilde groenten:

> 1 aubergine

> 1 courgette

> 12 elextra vergine olijfolie

> 4 el balsamico azijn

> 4 tl gedroogde oregano

> 4 teentjes knoflook

 

Voor de champignons:

> klontje boter (circa 25 gram)

> scheutje olijfolie

> 2 teentjes knoflook

> 1 bakje kastanjechampignons

> 100 ml rode wijn

> 1 sjalotje

> ½ bosje peterselie, fijngehakt

> snufje zout en peper

 

Voor de insalata caprese:

> 1 bol buffelmozzarella

> circa 6 tasty tom tomaatjes

> zout en peper

> extra vergine olijfolie

> potje of bakje groene pesto

 

Overig:

> 16 goede kwaliteit olijven

> 2 pakjes Italiaans vleeswaar

> 1 ciabatta (vers of afbak)

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique