Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > in melk gegaarde rollade

rollade

in melk gegaarde rollade

arrosto al latte
Secondo    bereiden 70 min    4 personen

Kerstmenu Vlees

☆Risotto met pompoen en spek

☆Rollade gegaard in melk (met gebakken rozemarijn-aardappeltjes en een salade)

Panna cotta met frambozencoulis

 

Pel de ui en snijd in vieren. Snil de wortel en bleekselderij met een dunschiller en snijd een paar keer doormidden. Doe alles in de hakmolen en maal alles fijn.

 

Wrijf de rollade in met zout en peper. Smelt de helft van de boter in een braadpan en doe er een scheutje olijfolie bij om verbranden te voorkomen. Doe de rollade in de pan en bak in circa 10 minuten tot hij rondom mooi bruin is. Haal uit de pan.

 

Doe de resterende boter in de pan en voeg de fijngemalen groenten en de knoflook toe. Doe na een aantal minuten de rollade erbij, de laurierblaadjes en de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

 

Voeg de verwarmde melk toe en laat de rollade op een zacht vuur met het deksel schuin op de pan in ongeveer 40 minuten gaar worden.

 

Haal de rollade uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

 

Maak de saus af:

 

Vis de laurierblaadjes uit de saus en pureer de saus glad met een staafmixer. Haal nogmaals door een zeef om achtergebleven ‘stukjes’ eruit te filteren. Gebruik de helft van de melk(saus) om de saus af te maken (dit is voldoende voor 4 personen).

 

Meng 1 el bloem met een klein beetje koud water tot een glad papje. Meng dit door de saus (deze staat op en zacht vuurtje) tot deze dikker begint te worden. Voeg extra bloem toe als dat nodig is.

 

Pers de citroen uit en voeg 3 el citroensap toe aan de saus. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en/of extra citroensap.

 

Serveer de saus bij het vlees.

 

Serveer met gebakken rozemarijn-aardappeltjes (of uit de oven) en een salade.

 

TIP: wil je de rollade een dag van tevoren maken? Dat kan! Haal de rollade nadat hij gaar is uit de pan. Laat de rollade en de saus (deze maak je de dag erna verder af) afkoelen en doe de rollade vervolgens weer bij de saus in de pan. Bewaar in de koelkast. Zet de pan de volgende dag op een zacht vuur en laat de rollade lauwwarm worden (als je hem te lang verwarmd heb je kans dat de rollade droog wordt). Wikkel de rollade in aluminiumfolie en maak de saus af zoals in het recept omschreven staat. Het is ook mogelijk de rollade in de oven op te warmen: wikkel hem in aluminiumfolie en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 150° C.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 1 varkensrollade

> zout en peper

> 70 gram boter

> scheutje olijfolie

> 1 ui

> 1 wortel

> 1 stengel bleekselderij

> 2 teentjes knoflook, uitgeperst

> 2 laurierblaadjes

> 100 ml witte wijn

> 1 liter melk, verwarmd

> 1 el bloem

> citroen

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique