Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > risotto met pompoen en spek

risotto met pompoen en speck Italiaanse recepten

risotto met pompoen en spek

risotto di zucca e speck
Primo    bereiden 45 min    4 personen

Kerstmenu Vlees

☆Risotto met pompoen en spek

☆Rollade gegaard in melk

Panna cotta met frambozencoulis

 

Smelt de helft van boter en een scheutje olijfolie in een ruime pan. Voeg de spekblokjes en de ui toe en fruit aan (let erop dat de ui hierbij niet kleurt).

 

Voeg de rijst toe en laat de rijst de boter opnemen. Voeg vervolgens de wijn toe en roer er een keer doorheen. Voeg twee soeplepels hete bouillon toe. Zodra het vocht bijna verdampt is, voeg je steeds twee soeplepels bouillon toe. Roer na 10 minuten de pompoencrème erdoor.

 

Voeg zodra de rijst al dente –beetgaar- is (na ongeveer 20-25 minuten) de geraspte kaas toe en de rest van de boter. Laat een paar minuten staan met de deksel op de pan.

Neem een serveerring (desgewenst) om de risotto mooi op de borden te krijgen. Decoreer met fijngehakte peterselie.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 50 gram roomboter

> scheutje olijfolie

> 350 gram risotto

> 1 ui, fijngesneden

> 1 glas witte wijn

> 1 liter vlees- of groentebouillon

> 250 gram pompoen, gekookt en gepureerd

> 60 gram pancetta of spekjes, in blokjes

> 50 gram Parmezaanse kaas

> een plukje verse perterselie

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique