Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > schelvisfilet met citroensaus

schelvisfilets met citroensaus

schelvisfilet met citroensaus

eglefino con salsa al limone
Secondo    bereiden 15 min    4 personen

Vis als hoofdgerecht lijkt misschien een uitdaging, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Wil je iets bijzonders op tafel zetten, maar niet te lang in de keuken staan, dan biedt dit recept de uitkomst. Serveer de schelvisfilets met gegratineerde groente uit de oven als bijgerecht. Dit hoofdgerecht heb je binnen een mum van tijd op tafel en aan de smaak zal je het niet merken! Buon appetito!

 

Kerstmenu Vis

Mezzelune met gerookte zalm en garnalen

☆Schelvisfilet met citroensaus & gegratineerde groenten

☆Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs

 

Dep de schelvisfilets droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en wentel even door de bloem.

 

Laat de olijfolie warm worden en bak de filets 2 minuten aan elke kant. Houd ze even apart in aluminiumfolie.

 

Voeg de knoflook in de hete pan en fruit even zachtjes aan. Voeg de kappertjes, wijn, citroensap van 1 citroen en peterselie toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de visfilets toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes garen.

 

Serveer de vis met de saus en decoreer met dun gesneden citroenplakjes en vers gehakte peterselie.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 4 schelvisfilets

> een paar eetlepels bloem

> zout en peper

> 6 el olijfolie

> 1 teentje knoflook, uitgeperst

> 2 el kappertjes

> 100 ml witte wijn

> 2 citroenen: van 1 het sap

> een bosje verse peterselie

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique