Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > mezzelune met zalm en garnalen

Mezzelune met garnalen en gerookte zalem_Italiaanse recepten

mezzelune met zalm en garnalen

mezzelune met salmone e gamberi
Primo    bereiden 60 min    6 personen

Eén van gerechten die in Italië vaak op tafel wordt gezet tijdens Kerst is verse pasta. Verse lasagne, ravioli gevuld met spinazie en ricotta, tortellini in bouillon, of een andere feestelijk pastagerecht. Voor het vismenu maken we mezzelune (halve maantjes) gevuld met garnalen en gerookte zalm:verrukkelijk. De saus houden we simpel, zodat hij de delicate smaak van de vis niet overtreft. ‘Officieel’ wordt er geen kaas geraspt boven primi waarin vis is verwerkt: zouden geen smaakvriendjes zijn van elkaar. Maar daar hoeven we niet altijd naar te luisteren toch (voor mij geen pasta zonder kaas :) )? Buon appetito!

 

Kerstmenu Vis

☆ Mezzelune met gerookte zalm en garnalen

☆ Schelvisfilet met citroensaus & gegratineerde groenten

☆ Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs

 

Maak het verse pastadeeg volgens dit recept en laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.

 

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen met de knoflook circa 2 minuten. Blus halverwege de baktijd af met wijn. Laat even afkoelen, pel de garnalen en doe ze in een foodprocessor. Giet de bakolie erbij.

 

Voeg tevens de gerookte zalm toe, zout en peper toe en maal alles fijn.

 

Doe de visvulling in een mengkom en meng de ricotta er doorheen. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

 

Haal het deeg uit de koelkast en snijd er 1/3 vanaf.

 

Rol het eerste deel uit tot en met stand 7 van de pastamachine. Snijd de lange deeglap een keer doormidden.

 

Steek met de uitsteker rondjes uit het deeg. Leg op elk rondje een theelepel vulling en vouw goed langs de vulling dicht (als het deeg te droog is geworden, bevochtig de randjes dan voorzichtig met een nat kwastje).

 

Herhaal dit tot je al het deeg gebruikt hebt. Bewaar de mezzelune uit elkaar op een stuk bakpapier of een schone theedoek.

 

Verwarm de olijfolie voor de saus in een ruime koekenpan en fruit hierin op een zacht vuur het teentje knoflook, voeg de tomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de room erbij, voeg de tijm toe en laat even pruttelen. Zet het vuur eventueel uit tot je de pasta gaat koken.

 

Zet een ruime pan met 4 liter water en voeg zodra het water kookt 4 theelepels zout toe.  Voeg de pasta toe en laat in een aantal minuten gaar worden (even proeven).

 

Giet heel voorzichtig af in een vergiet (of met een schuimspaan) en meng de pasta door de warme saus. Verdeel over de borden en serveer met verse Parmezaanse kaas.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

Voor de pasta:

 

> 300 gram pastabloem

> 3 XL eieren

 

Voor de vulling:

> 100 gram gerookte zalm

> 150 gram garnalen, rauw en ongepeld

> 1 knoflookteen, uitgeperst

> ½ glas witte wijn

> zout en peper

> 3 el olijfolie

> 200 gram ricotta

 

Voor de saus:

> 1 teentje knoflook, uitgeperst

> 3 el olijfolie

> 150 gram zoete tomaatjes (bv. cherrytomaatjes), fijngesneden

> 250 ml room

> 3 takjes verse tijm of een pluk peterselie

 

Extra:

Ronde uitsteekvorm

Verse parmezaanse kaas om over de pasta te raspen

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique