Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > salade met granaatappel, pijnboompitten en geitenkaas

salade

salade met granaatappel, pijnboompitten en geitenkaas

insalata di melograno, pinoli e caprino
Bijgerecht    bereiden 15 min    4 personen

Deze overheerlijke salade bevat veel verschillende ingrediënten, smaken en texturen. Het maakt niet zoveel uit wat voor een sla je gebruikt. Kies bijvoorbeeld een mix van kropsla en een beetje little gem, of voor romeinse sla en rucola, een zakje gemengde sla.. net wat je lekker vindt! Naast bijgerecht kun je deze salade ook prima serveren als voorgerecht met crostini met tomaatjes, basilicum en extra vergine olijfolie. Buon appetito!

 

 

Vegetarisch kerstmenu

Stelline gevuld met pompoen, ricotta en pijnboompitten

Kleurrijk groentebrood met radicchio & frisse salade met granaatappel en geitenkaas

Kaasplankje met vijgenrolletjes

 

Was en droog de sla (in slacentrifuge). Snij de bladeren grof.

 

Schil de sinaasappels:

Snijd eerst de onder- en bovenkant van de sinaasappel af. Snijd vervolgens de schil inclusief het wit van de sinaasappel af. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

 

Pers de restanten van de sinaasappels uit door er in te knijpen (vang hierbij het sap op in een kommetje. 

 

Rooster de walnoten enkele minuten in een droge hete koekenpan. Hak ze grof.

 

Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekepan tot ze licht beginnen te kleuren (haal ze vervolgens uit de pan anders kunnen ze verbranden in de pan die nog een tijdje heet blijft).

 

Maak de dressing:

 

Meng alle ingrediënten van de dressing én de helft van de sap van de sinaasappels door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout/ sinaasappelsap/ azijn/ olijfolie.

 

Meng alles voor het serveren door elkaar en voeg nog een snuf zout toe.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 1 kropsla en 1 little gem

> 2 sinaasappels

> pitjes van een ½ granaatappel

> 6 walnoten

> 2 el pijnboompitten

> 1 zachte geitenkaas, in stukjes

Voor de dressing:

> 6 el extra vergine olijfolie

> 2 el balsamico-azijn

> 2 tl honing

> 1 tl mosterd

> zout

 

 

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique