Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > gegratineerde venkel

gegratineerde venkel_Italiaanse recepten

gegratineerde venkel

finocchi gratinati
Bijgerecht    bereiden 35 min    2 personen

Een smakelijk en makkelijk bijgerecht voor bij vlees of vis. Buon appetito!

 

Kook de venkel 15 minuten in zijn geheel.

 

Maak in de tussentijd de bechamelsaus:

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg daarbij al roerend met een garde de bloem bij. Blijf goed roeren en voeg beetje voor beetje de melk toe. Laat in enkele minuten dikker worden, roer er geregeld doorheen. Voeg een snufje zout en nootmuskaat toe.

 

Snijd de venkel in plakken van een ½ centimeter en doe ze in een ingevette ovenschaal. Strooi er zwarte peper overheen en giet de bechamelsaus erover.

 

Strooi er als laatste de Parmezaanse kaas overheen en doe 20 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Zet de laatste 3 minuten zo nodig de gril nog aan voor een mooi lichtbruin kleurtje. 

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 2 venkelknollen, steeltjes en bodem verwijderd

> 15 gram roomboter

> 15 gram bloem

> 150 ml melk

> snufje nootmuskaat

> zout

> peper

> 15 gram parmezaanse kaas, versgeraspt

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique