Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > napoletaanse andijvie

Napoletaanse andijvie

napoletaanse andijvie

scarola alla monachina
Bijgerecht    bereiden 20 min    6 personen

Ja! Eindelijk een goed recept gevonden om saaie andijvie te pimpen. Buon appetito!

Bron gerecht: ‘Napels proeven’ van Philippe Bidaine

 

Laat de rozijnen een twintigtal minuten weken in een beetje lauw water.

Bak de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag tot ze mooi goudkleurig, maar niet zwart zijn.

Spoel de kappertjes grondig.

Maak de andijvie goed schoon.

Neem een grote pan, voeg de olie toe en fruit hierin de knoflook, maar laat hem niet bruin worden.

Stoof de andijviebladeren in dit mengsel tot ze uit elkaar beginnen te vallen.

Doe er de pijnboompitten, de rozijnen, de olijven, de kappertjes en de in kleine stukjes gesneden ansjovisfilets bij.

Roer alles goed door elkaar, kruid naar smaak en serveer warm of op kamertemperatuur.  

 

 

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 1 kilo andijvie

> 3 teentjes knoflook

> 2 mooie gezouten ansjovisfilets

> platte peterselie

> 100 gram olijven, bv. Gaëta, ontpit (ik heb kalamata olijven gebruikt)

> 50 gram gezouten kappertjes

> 50 gram rozijnen

> 30 gram pijnboompitten

> olie

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique