Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > tomaten risotto

Italiaanse recepten Tomatenrisotto

tomaten risotto

risotto di pomodoro
Secondo    bereiden min    4 personen

Soms kijk ik mistroostig naar het potje met gedroogde chilipepertjes waarvan de deksel al maandenlang, zo niet langer, niet meer omhooggekomen is. De liefde is niet bekoeld, nee, maar nu ik twee kleintjes heb rondlopen in huis, kook ik een beetje anders dan ik gewend was. De belangrijkste vraag is nu: kunnen ze mee-eten met de pot? (en natuurlijk moet het ook gezond en lekker zijn). En dan is het uiteraard fijn als ze er ook daadwerkelijk van éten en niet slechts met een wantrouwige blik kijken naar het voorgeschotelde. Deze risotto smaakt een beetje zoetig en dat vinden kinderen natuurlijk wel heel lekker. Zorg voor een goede kwaliteit tomaatjes en niet alleen zij, maar ook jíj zult heerlijk eten. Buon appetito!

 

Schenk een scheutje olijfolie in een hapjespan (of daar waar je de risotto in maakt) en fruit hierin heel rustig het uitje aan (deze mag niet bruin worden, wel doorzichtig).

 

Doe de risotto erbij en bak circa 2 minuten mee. Blus af met een scheutje bouillon.

 

Laat de bouillon verdampen en voeg de tomaatjes toe en de passata. Roer even door.

 

Voeg steeds 1 a 2 opscheplepels bouillon toe zodra de rijst de bouillon bijna helemaal heeft opgenomen. Roer zo nu en dan door de rijst.

 

Voeg tegen het einde van de kooktijd de fijngesneden basilicum toe.

 

Meng zodra de risotto gaar is, de grana padano en de boter doorheen, draai het vuur uit en de het deksel op de pan. Laat 3 minuten ‘rusten’. Serveer de risotto desgewenst met nog wat extra basilicum en / of kaas.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 400 gram risottorijst (bv. carnaroli)

> 1 liter groentebouillon (heet)

> 40 gram Grana padano, versgeraspt

> 200 gram mini romatomaatjes of snoeptomaatjes, in stukjes gesneden

> 200 ml passata

> 1 klein uitje, fijngesneden

> 20 gram boter

> olijfolie extra vergine

> een plukje verse basilicum of platte peterselie, fijngehakt

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique