Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > risotto met vijgen en gorgonzola

Italiaanse recepten Risotto met verse vijgen en gorgonzola

risotto met vijgen en gorgonzola

risotto con fichi e gorgonzola
Primo    bereiden 25 min    4 personen

Smelt de boter in een ruime pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui aan.

Voeg na enkele minuten de rijst toe en zet het vuur iets hoger. Bus af met de witte wijn.

Voeg twee soepopscheplepels bouillon toe, roer door de rijst en laat op een rustig vuur pruttelen.

Voeg steeds 1 a 2 opscheplepels bouillon toe zodra de rijst de bouillon bijna helemaal heeft opgenomen. Roer zo nu en dan door de rijst.

Voeg na een kwartier de fijngesneden vijgen toe.

Proef na circa 20 minuten of de rijst gaar is. Is de rijst nog te stevig, voeg dan nog extra bouillon toe (heb je iets meer dan 1 liter bouillon nodig, voeg dan kokend water toe).

Meng zodra de risotto gaar is, de gorgonzola doorheen, draai het vuur uit en de het deksel op de pan. Laat 3 minuten ‘rusten’.

Snijd ondertussen de vijg in vieren.

Roer nog een keer goed door de risotto en verdeel over de borden. Leg op elk bord een part vijg.

 

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 400 gram risottorijst (bv. carnaroli)

> ½ ui, fijngesnipperd

> 50 gram boter

> ½ glas witte wijn

> 1 liter groentebouillon

> 6 verse vijgen, geschild en in blokjes gesneden + 1 voor de decoratie

> 80 gram gorgonzola, in blokjes

> verse peper

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique