Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > spaghetti met verse tomaatjes en basilicum

Italiaanse recepten spaghetti met verse tomaatjes en basilicum

spaghetti met verse tomaatjes en basilicum

spaghetti al pomodoro fresco e basilico
Primo    bereiden 15 min    2 personen

Dit is een ideaal recept voor als je een keer weinig tijd hebt om te koken. Gebruik de zoetste tomaatjes en de meest verse basilicum die je kunt vinden en natuurlijk een goede extra vergine olijfolie; en je zult verbaasd zijn hoe lekker zo’n simpel bordje pasta kan smaken. Buon appetito!


Breng een kookpan met twee liter water en twee theelepels zout aan de kook.

 

Voeg de spaghetti toe zodra het water kookt en begin met de saus:

 

Verwarm vier eetlepels extra vergine olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook lichtjes aan (let op  dat de knoflook niet verbrand).

 

Voeg de tomaatjes toe, scheur de basilicumblaadjes erboven en breng op smaak met zout en peper.

 

Giet de spaghetti af zodra deze al dente (beetgaar) is en vang hierbij een gedeelte van het kookvocht op.

 

Doe de spaghetti bij de saus en roer goed door. Voeg een scheutje van het kookwater toe om het nog wat smeuïger te maken.

 

Verdeel de spaghetti over twee borden en maak af met nog een straaltje olijfolie, zwarte peper en verse geraspte Parmezaanse kaas.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 200 gram spaghetti

> 2 teentjes knoflook, uitgeperst

> 4 el extra vergine olijfolie (+ extra)

> 250 gram zoete cherrytrostomaatjes, fijngesneden.

> 10 blaadjes basilicum

> zout

> verse zwarte peper

> parmezaanse kaas, vers

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique