Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > courgetterolletjes met tonijn en pijnboompitjes

courgetterolletjes met tonijn

courgetterolletjes met tonijn en pijnboompitjes

involtini di zucchine e tonno
Antipasto    bereiden 40 min    4 personen

Om wat voor een rolletjes het ook gaat, ze zijn altijd feestelijk om te zien en leuk om te maken. Je kunt er op variëren, niet alleen voor wat betreft de ingrediënten, maar ook qua opmaak. Zelf vind ik deze prikkers een leuke manier om te serveren, de tomaatjes heb ik er tussen gedaan voor de kleur. Ga op zoek naar zo klein mogelijke courgettes (vaak verkrijgbaar bij ‘de Turk’), want hier zitten minder zaadjes in en zijn daardoor niet alleen makkelijker te grillen maar smaken ook beter. Deze feestelijke rolletjes kun je serveren als voorgerecht, bijgerecht of als hapje. Buon appetito!

 

Snijd of schaaf in de lengte vier dunne plakjes van een ½ cm per courgette af. Snijd de rest van de courgette in kleine blokjes.

 

Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes samen met twee anjovisfilets zo’n drie minuten.

 

Doe het mengsel vervolgens in een blender of keukenmachine en pureer het samen met de  tonijn, de helft van de peterselie, kappertjes, parmezaanse kaas en het eigeel tot een geheel.  

 

Hak de pijnboompitjes een beetje fijn.

 

Kwast de courgetterepen aan beide zijden in met olijfolie. Laat een grilpan goed heet worden en gril de courgette aan beide zijden tot ze een mooie kleur hebben (als je geen grilpan hebt, dan kun je de courgette ook in de oven grillen).

 

Besmeer de gegrilde courgette met het tonijnmengsel, bestrooi met de pijnboompitjes en rol op.

 

Rijg aan elk stokje drie courgetterolletjes met daartussen een half tomaatje. Leg in een ovenschaal.

 

Meng het paneermeel met 2 eetlepels peterselie, een fijngehakte ansjovisfilet, een eetlepel parmezaanse kaas en een mespunt cayennepeper. Strooi dit over de spiesjes.

 

Gratineer zo’n 15 minuten in de oven op 180⁰ C.

Reacties

Wilma
Dat ziet er heerlijk uit, die ga ik zeker een keer maken. Bedankt voor het recept!

Fijn weekend!
Groetjes, Wilma.
06-09-2014, 11:18
Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 3 kleine courgettes

> olijfolie

> 3 ansjovisfilets

> 100 gram tonijn (op olie), goed uitgelekt

> 1 tl kappertjes

> een klein bosje peterselie, fijngehakt (circa 4 el)

> 5 el parmezaanse kaas

> 1 eigeel

> 3 el pijnboompitjes, eventjes geroosterd in een koekenpan

> 4 kleine tomaatjes, gehalveerd

> 4 el paneermeel

> cayennepeper

Overig:

> 4 satéprikkers

 

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique