Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > pizza met ham en rucola

Pizza ham en rucola Italiaanse recepten

pizza met ham en rucola

pizza con prosciutto e rucola
Secondo    bereiden 30 min. + 1,5 uur rijstijd min    2 personen

Napels, je moet de stad gezien hebben voor je sterft, luidt het gezegde. Al is het alleen om de pizza te proeven, want pizza bakken kunnen ze hier als de beste. Gelukkig kun je het thuis ook maken, hoewel die uit het zuiden (die in houtovens worden gebakken) niet te evenaren zijn. Een lekkere home-made pizza smaakt natuurlijk sowieso stukken beter als een zompige afhaalpizza. Wat wel belangrijk is, is dat je een oven tot je beschikking hebt die heel het kan worden (liever geen heteluchtoven) en als het even kan een pizzasteen. Een pizzasteen neemt snel het vocht op uit het deeg waardoor je bodem lekker krokant wordt. Pizzastenen kun je onder andere bestellen bij www.3-2-1-pizza.nl. Mijn lievelingsbeleg? Gedroogde ham en rucola, buonissimo! Buon appetito!


Maak eerst het deeg:

Zeef de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Voeg zodra het zout goed door de bloem is gemengd de gist toe (gist mag niet in direct contact komen met het zout). Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin het water en de olijfolie. Meng alles door elkaar tot je een zacht deeg hebt. Leg de bal in een schone kom, leg er een theedoek over en laat ongeveer 1 tot 1 ½ uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

 

Maak ondertussen de pizzaiolasaus:

Verhit de olijfolie in een pan. Voeg hierbij het teentje knoflook, oregano en de tomaten. Laat alles op hoog vuur pruttelen tot de saus dik is. Zeef de saus door een draaizeef of zet de staafmixer erop. Eventueel extra inkoken.

 

Laatste stappen:

Verwarm de oven voor op de hoogste stand, liefst 240° C.

 

Vet een bakvorm in als je geen pizzasteen hebt.

 

Strooi een beetje bloem over je werkvlak en sla het pizzadeeg plat. Rol het pizzadeeg uit met behulp van een deegroller. Leg het deeg op de bakplaat (als je een pizzasteen hebt, moet je de pizza eerst beleggen voor je hem op de gloeiend hete pizzasteen schuift).

 

Schep 2 à 3 eetlepels saus in het midden van de pizza en spreid hem uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de ham over de pizza.

 

Zet de pizza circa 15 minuten in de oven (afhankelijk van je oven) tot de randen mooi goudbruin zijn. Leg eventueel halverwege de tijd een stuk aluminiumfolie over de pizza zodat de ham niet teveel uitdroogt.

 

Doe de rucola in een kom en meng er een scheutje extra vergine olijfolie doorheen en een snufje zout. Meng goed.

 

Haal de pizza uit de oven en doe er de rucola bovenop.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

Basispizzadeeg (voor een pizza van circa 30 cm doorsnede)

> 225 gram bloem type ‘00’ + extra om mee te bestuiven

> ½ tl zout

> 1 zakje (7 gram) gedroogde gist

> 2 el olijfolie + extra voor het invetten

> 150 ml handwarm water

 

Pizzaiolasaus

> 4 el olijfolie

> 1 teen knoflook, fijngehakt

> 1 tl gedroogde oregano

> 1 blik tomatenblokjes (uitgelekt)

> grof zeezout en verse peper

 

Beleg:

> 75 gram parmaham of andere gedroogde ham

> 75 gram rucola

> 2 el extra vergine olijfolie

> snufje zout

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique