Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > gegratineerde broccoli

gegratineerde broccoli

gegratineerde broccoli

broccoli gratinati
Bijgerecht    bereiden 30 min    2 personen

Over de geur valt te twisten, maar qua smaak is broccoli een allemansvriend. Daarnaast is het makkelijk te verkrijgen en op meerdere manieren te  bereiden, zodat je er goed mee kunt variëren. Koken, bakken, pureren ( voor een soepje en saus) of verwerken in een ovenschotel. In dit recept kook ik de broccoli eerst beetgaar. Vervolgens gaat het in de ovenschaal en wordt het verder op smaak gebracht met nootmuskaat en Parmezaanse kaas. Een restje room verwerkte ik erin om een zachtere en meer romige smaak te krijgen. Heb je geen room in huis, dan kun je ervoor in de plaats ook een beetje melk gebruiken. Je maakt de schotel af in de oven(grill) en in een handomdraai zet je een heerlijk bijgerecht op tafel dat ook nog eens heel gezond is. Buon appetito!

 

Snijd de broccoli in roosjes (ik neem vaak een groot gedeelte van de steel mee, dit kun je ook gewoon eten!). Was de broccoli en kook in gezouten kokend water in circa 5-8 minuten (afhankelijk van de grote van je roosjes) beetgaar.

 

Vet in de tussentijd een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verwarm de oven(grill) op 200 ° C.

 

Giet de broccoli af in een vergiet en doe over in de ingevette ovenschaal. Rasp er een beetje verse nootmuskaat overheen (nootmuskaat uit een potje is ook prima) en giet de room erover. Mix de kaas met het paneermeel en verdeel dit over de broccoli. Giet er een straaltje olijfolie over.

 

Plaats de schaal in de oven en laat zo’n 15-20 minuten gratineren tot er op de bovenkant een goudbruin korstje zit.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 1 stronk broccoli (circa 500 gram)

> zout

> nootmuskaat

> 50 ml room

> 3 el Parmezaanse kaas

> 1 el paneermeel

> olijfolie

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique