Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > schnitzeltjes met citroen

scaloppine

schnitzeltjes met citroen

scaloppine al limone
Secondo    bereiden min    2 personen

‘Made in Italy’ van Locatelli is een schitterend kookboek. Alleen ben ik er achter gekomen dat veel recepten die erin staan én de nodige bereidingstijd vergen én dat het gros van de ingrediënten in Nederland niet verkrijgbaar is. Een leuke uitdaging dus om er de komende maand elke dag een recept uit te bereiden als je een kindje van anderhalf hebt rondlopen en nog eentje hebt van een kleine drie weken. Maar daarom heet het natuurlijk ook een uitdaging en met wat aanpassingen hier en daar kunnen we lange recepten korter maken en vervangen we ingrediënten die in Nederland niet of moeilijk te verkrijgen zijn door goede andere. Wat we natuurlijk wel willen is dat er ‘in the end’ een smaakvol gerecht overblijft. Bladerend door deze pil van 615 bladzijden, viel mijn oog op de ‘scaloppine al limone’. Gelukkig, toch een snel gerecht. Scaloppine zijn heel dun gesneden lapjes vlees van varken, rund of kalf die worden bebloemd en gebakken. De eerste keer maakte ik het met varkenslapjes, de tweede keer met kalfschnitzeltjes. Kalfsvlees is wat duurder dan varkensvlees, maar het is zó heerlijk mals (laat het vlees wel een beetje rosé). Locatelli laat het achterwege, maar ik voeg nog wat fijngehakte platte peterselie toe aan de citroen'jus', dit maakt het gerecht helemaal af. Buon appetito!

 

Klop het vlees met een vleeshamer tot een dikte van 5 mm.

 

Bestuif beide zijden met bloem.

 

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak het vlees snel aan beide kanten (circa 1,5 - 2 minuten per kant).

 

Haal het gare vlees uit de pan en laat het even rusten terwijl je de saus maakt.

 

Giet de wijn in een pan, kook het vocht in, doe de citroensap erbij, kook het opnieuw in en voeg zout en peper toe.

 

Zet het vuur uit (of heel laag) en leg het vlees in de saus. Warm het alleen door en laat het niet koken, want dan wordt het vlees taai.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 2 kalfschnitzels of varkensfiletlapjes (circa 150 gram per stuk)

> bloem

> olijfolie

> sap van een halve citroen

> een half glas witte wijn

> zout en peper

> klein bosje peterselie

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique