Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > appelrozijnen-pakketjes

Recept_Fagottini Appelrozijnenpakketjes

appelrozijnen-pakketjes

fagottini di mela e uvetta
Dolce    bereiden weken van de rozijntjes minimaal 60 min., bereiding 20 min., oventijd 20 a 25 min    6 personen

Ik ben gek op ‘fagottini’, ofwel kleine –meestal vierkante-  pakketjes omdat je er alle kanten mee op kunt. Hartig of zoet en perfect om restjes in te verwerken. Eerder maakte ik hartige fagottini met broccoli en gorgonzola. Dit maal ging ik voor een zoete variant. Ik had nog wat oude bitterkoekjes (zachte amaretti) over die ik gebruikt heb in de vulling en dat geeft een heerlijke spijsachtige smaak. Maar met bijvoorbeeld kaneelbiscuittjes zal ook goed gaan! Hetzelfde geldt voor de jam: kijk gewoon wat je in je koelkast hebt staan. De rozijntjes zijn geweekt in Marsala om ze een ‘kick’ mee te geven, ik hou daar wel van. Buon appetito!

 

Doe de rozijntjes in een glaasje en giet er Marsala over tot ze helemaal onder staan. Laat tenminste een uur weken, maar nog lekkerder is het om ze een nacht te laten staan.

 

Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien (doe dit niet te ver van tevoren of leg ze eenmaal ontdooit even in de koelkast zodat ze koud blijven).

 

Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd er kleine blokjes van (zorg dat de stukjes appel niet te groot zijn, want hoe kleiner des te makkelijker het pakketje straks dicht te maken is). 

 

Giet de rozijntjes af en doe ze samen met de appel in een kom. Meng er de kaneel en suiker doorheen.

 

Verkruimel in een aparte kom de bitterkoekjes. Je kunt hiervoor een vijzel gebruiken, een mes of je vingers.

 

Verwarm de oven voor op 200°C.  

 

Snijd met een gekarteld deegraadje heel dun de randjes van het bladerdeeg af. Dit hoeft niet per se maar is wel leuk voor het oog!

 

Leg de plakjes bladerdeeg met de bebloemde kant op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Verdeel de verkruimelde bitterkoekjes in het midden van elk plakje bladerdeeg. Verdeel daarboven vervolgens een hoopje appel-rozijnenvulling.

 

Breng de punten van het deeg naar elkaar toe. Druk hierbij de randjes een beetje dicht, maar niet helemaal.

 

Meng de jam met een eetlepel water en smeer met een kwastje de bovenkant van elke fagottino in. Bestrooi met amandel-schaafsel, bestrooi met een beetje suiker en bestuif met kaneel.

 

Bak de fagottini in circa 20 tot 25 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 

De pakketjes kun je heel goed 1 of 2 dagen van tevoren bereiden.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 6 plakjes bladerdeeg

> 3 el rozijnen

> glaasje Marsala (of evtenteel rum)

> 1 appel

> 2 tl kaneel (+ extra om te bestuiven)

> 2 tl suiker (+ extra om te bestooien)

> 3 (oude) bitterkoekjes

> 2 el abrikozenjam

> geschaafde amandelen

 

Extra:

- kwastje

- gekarteld deegraadje (eventueel)

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique