Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > lentepasta uit de oven

pastaschotel

lentepasta uit de oven

pasta al forno primavera
Primo    bereiden 30 min. + oventijd 20 min    4 personen

‘Pasta al forno’ betekent letterlijk pasta uit de oven. Er zijn zoveel recepten als er Italiaanse families bestaan, maar de basis is pasta, saus en kaas. Vrijwel iedere pasta is geschikt om deze schotel mee te maken, maar er  zijn enkele pastasoorten die alléén maar geschikt zijn om te verwerken in ovenschotels. Lasagna bijvoorbeeld, of cannelloni. En conchiglioni rigati (schelpen met een ribbeltje), want die vind ik veel te groot om ‘zo’ te eten én daarbij zijn ze uitermate geschikt om te vullen. Een ovenschotel waar de lente vanaf spat, want dat kunnen we wel gebruiken!  Buon appetito!

 

Maak eerst de tomatensaus (klik op de link).

 

Breng ondertussen een ruime pan vier liter water aan de kook en vier theelepels zout toe. Kook hierin 30 seconden de tuinboontjes en haal ze uit het water met een vergiet. Kook in
hetzelfde water vervolgens de pastaschelpen tot aan twee minuten voor de normale kooktijd. Giet af en laat afkoelen.

 

Dop de tuinboontjes (=dubbeldoppen).

 

Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.  Breng op smaak met een snuf zout. Voeg zodra de basistomatensaus klaar is zes eetlepels saus toe aan het gehakt.

 

Verwarm de oven voor op 220° C.

 

Pak een ruime ovenschaal en bedek de bodem met de helft van de tomatensaus. Strooi de helft van de tuinboontjes erover.

 

Vul elke pastaschelp met de gehaktsaus en leg in rijtjes in de ovenschaal. Lepel de rest van de saus over de pasta, bestrooi met de tuinboontjes en eindig met een laag versgeraspte kaas.

 

Schuif in de oven en voeg na tien minuten de mozzarella toe – scheur deze in stukjes en verspreid over en eventueel tussen de pasta.

 

Bak vervolgens nog 10 minuten in de oven en dien heet op.

 

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

Voor de basistomatensaus:

> 2 el olijfolie

> 2 blikjes tomaten

> 1 wortel

> 1 uitje

> 1 stengel bleekselderij

> 2 knoflookteentjes

> 2 el verse basilicum, fijngehakt

> 2 el verse peterselie, fijngehakt

> peper en zout

> 2 tl suiker

 

Overige ingrediënten:

> 360 gram conchiglioni rigati / pastaschelpen

> 600 gram kalfsgehakt

> 2 el olijfolie

> zout

> 300 gram tuinbonen, gebruik bij
gebrek aan vers gerust  diepvries

> 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas of Gran Padano

> 1 bol mozzarella

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique