Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > torta sbrisolona di Mantova

torta sbrisolona

torta sbrisolona di Mantova

kruimelige amandelkoek uit Mantova
Dolce    bereiden 10 min., baktijd 60 min    4 personen

* Klassiek Italiaans Kerstmenu uit verschillende regio’s*

 

* sardische ravioli met pecorino en snijbiet ~ culingiones con pecorino e bietole

* varkensworst met linzen en pastinaakpuree ~ cotechino e lenticchie con purea di pastinache

* kruimelige amandelkoek uit Mantova ~ torta sbrisolona di Mantova

 

Serveer deze amandelkoek met een espresso of een glaasje dessertwijn als perfecte afsluiting van een kerstdiner. De ‘torta sbrisolona’, wat letterlijk kruimelige taart betekent, is een typische lekkernij uit Mantova, regio Lombardije. Het is een harde koek gemaakt van bloem, maismeel, amandelen, suiker en boter. Buon appetito!

Hak de amandelen fijn.

 

Meng alle ingrediënten in een grote kom behalve de amandelen met vlies.  De ingrediënten moeten aan elkaar plakken, maar het wordt geen compact deeg. Het moet een kruimelig deeg worden.

 

Beboter een taartvorm. De koek is erg breekbaar, dus ik heb een vlaaivorm gebruikt met een losse bodem gebruikt; dan blijft de koek mooi heel als je hem uit de vorm haalt. Je kunt
ook een aluminium (weggooi)taartvorm gebruiken, waarin je de koek kunt snijden.

 

Bedek de taartvorm met dikke kruimels. Druk heel zachtjes aan. Versier de bovenkant met
de overgebleven amandelen en bak circa 60 minuten in een oven op 180°C.

 

TIP: Is deze koek iets te klein voor je? Verdubbel de ingrediënten en gebruik een iets grotere vorm. De koek wordt iets dikker en minstens net zo lekker!

Reacties

Ria de Roy
Help!! Waar koop ik maismeel, nergens te krijgen??
26-07-2013, 17:10
Rita
Het is bij jumbo te koop onder de naam polenta!! Succes.
20-08-2013, 17:25
Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 100 gram beetje zachte boter

> 100 gram (gewone) bloem

> 100 gram maïsmeel

> 1 zakje vanillesuiker

> 100 gram suiker

> citroenrasp van 1 citroen

> 75 gram gepelde amandelen

> 25 gram amandelen met vlies

 

Overig:

taartvorm met een diameter van 24 cm

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique