Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > tortelloni burro e salvia

Tortelloni

tortelloni burro e salvia

verse tortelloni in een boter-salie sausje
Primo    bereiden deeg 30 min., tortelloni vouwen 30 min., overig 30 min    4 personen

Zelf pasta maken is ontzettend leuk. Als je het pasta maken een beetje onder de knie hebt, kun je je wagen aan wat moeilijkere vormen zoals tortelloni. Een leuk (en lekker) tijdverdrijf! Buon appetito!


Maak het pastadeeg.

Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar.

Rol het pastadeeg uit met de pastamachine tot en met stand 6. Snijd het deeg in vierkantjes en leg in het midden van ieder vierkantje een beetje vulling.

Maak de tortellini als volgt: vouw twee punten naar elkaar toe zodat je een driehoek krijgt. Druk hierbij lichtjes langs de rand van de vulling zodat er geen lucht meer in het deeg zit. Houdt de driehoek nu zo vast dat het breedste gedeelte aan de onderkant zit. Druk het linker- en rechterpuntje een beetje in zodat er een klein vouwtje ontstaat. Vouw de twee punten onderlangs naar elkaar toe en druk lichtjes aan. Druk daarbij de vulling een beetje omhoog met je wijsvinger.

Zorg ervoor dat de tortelloni overal goed dichtzitten. Leg ze zolang op een stuk bebloemd bakpapier (tegen het plakken).

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Hak de salie fijn en voeg bij de boter.

Kook de pasta in een paar minuten gaar in kokend gezouten water, giet af en meng door het boter-salie sausje. Zet een groot stuk Parmezaanse kaas en een rasp op tafel en serveer de  handgemaakte tortelloni.

Reacties

Lotje
uitgeprint! Een tijdje terug heb ik saliezaadjes thuis geplant, ik kon ze nergens vinden in de supermarkt!
14-04-2013, 19:13
Verina
Net weer terug uit Casal Borsetti en daar hebben ze dit bij ons restaurantje ook op de kaart staan, heerlijk!
11-09-2014, 22:27
Elisabetta
Super! En misschien ook eens zelf maken? :)
12-09-2014, 15:37
Monique
Ik maak vaker gevulde pasta's zoals tortellini en ravioli. Hoe kun je de gevulde pasta het beste een paar uurtjes bewaren? Bijvoorbeeld als je dit 's middags al klaar maakt voor een etenje 's avonds.
26-03-2015, 10:56
Monique
Ik maak vaker gevulde pasta's zoals tortellini en ravioli. Hoe kun je de gevulde pasta het beste een paar uurtjes bewaren? Bijvoorbeeld als je dit 's middags al klaar maakt voor een etenje 's avonds.
26-03-2015, 10:56
Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

> 300 gram pastadeeg

 

Voor de vulling:

> 250 gram ricotta (1 bakje)

> 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

> 10 gram platte peterselie, fijngehakt óf: 400 gram spinazie, geslonken, fijngehakt en uitgeknepen in een kaasdoek

> zout

> nootmuskaat (hoeveelheid naar wens)

 

Voor de saus:

> 80 gram boter

> 8 salieblaadjes

 

Overig:

> zout (voor in het pastawater)

> pastamachine

> deegraadje

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique