Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > risotto con funghi misti, pancetta e timo

Firmware Version 1.00

risotto con funghi misti, pancetta e timo

risotto met gemengde paddenstoelen, spekjes en tijm
Primo    bereiden 30 min    4 personen

Tijdens het najaar zijn er volop paddenstoelen verkrijgbaar. Paddenstoelen kunnen heel goed in een risottogerecht worden verwerkt, lekker tijdens een koude regenachtige dag! Om de risotto een nog rijkere smaak te geven, voeg ik nog spekjes en tijm toe. In plaats van tijm kun je ook fijngehakte rozemarijn nemen. Buon appetito!   

 

Smelt de boter in een pan en laat de ui hierin glazig worden.

Voeg  de spekjes en de champignons toe en bak vijf minuten mee.

Rits de blaadjes van de tijm en voeg samen met de rijst toe aan de paddenstoelen. Giet na een minuut de wijn erbij en zodra de wijn is opgenomen nog eens twee soeplepels hete bouillon. Zodra de bouillon bijna verdampt is, voeg dan steeds twee soeplepels bouillon toe. Roer regelmatig door om te voorkomen dat de rijst aankoekt.

Voeg zodra de rijst gaar is (hoelang dit duur hangt af van het type rijst, maar minimaal 20 minuten) de geraspte kaas toe.

 

 

Dit recept neemt deel aan het Foodblogevent van oktober 2012!

Reacties

gereon de leeuw
Goedemorgen zag je entry voor het foodblogevent. Lekker heb gisteren ook risotto met paddestoelen gemaakt. Ga snel eens jouw versie testen.
Fijne dag Saluti cordiali
19-10-2012, 09:33
Elisabetta
Wat leuk/ lekker! Mocht je deze versie nog eens gaan maken, dan hoor ik graag hoe het was.
PS. Ik heb ook een FB pagina waar nog meer leuke info/ weetjes/ links etc staan. Mocht je daarin geinteresseerd zijn: je komt er via het Facebook-icoontje rechtsboven aan deze pagina.
25-10-2012, 11:59
Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 50 gram boter

> 1 ui, heel fijn gesnipperd

> 500 gram gemengde paddenstoelen (bv. champignon, shiitake, portobello, porcini), fijngesneden

> 250 gram spekjes

> 1 glas rode wijn

> 2 takjes tijm

> 350 gram risotto rijst (bv. Carnaroli, Arborio of Vialone)

> 1½ liter hete groentebouillon

> 75 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique