Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > patate arrosto con funghi porcini

Firmware Version 1.00

 

 

patate arrosto con funghi porcini

geroosterde aardappels met porcini
Bijgerecht    bereiden 45 min    4 personen

Aardappel is een van mijn favoriete groenten, omdat je er zoveel kanten mee opkan. Bakken,stoven, poffen, pureren, in de koekenpan, op de bbq, in de oven, noem maar op. In het volgende recept worden in aardappels gegaard in het weekwater van de porcini – eekhoorntjesbrood- . Hiermee geef je de aardappels echt een bijzondere smaak mee! Buon appetito!


Week de porcini 15 minuten in 300 ml lauwwarm water

 

Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Neem een ovenschaal en doe hierin de aardappels.  Voeg de porcini toe, het weekwater, de knoflook (schilletje laten zitten), salie, peper en zout (niet te zuinig) toe. Snijd de boter in blokjes en voeg ook dit toe aan de aardappels.

 

Zet de aardappels 30 minuten in de oven op 200°C en roer er af en toe doorheen. De aardappels krijgen een goudbruine kleur en zullen doortrokken zijn van het porcini-aroma. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

 

 

Dit recept is geinspireerd op een recept uit ‘Herfst in Piemonte’ van Manuela Darling-Gansser.

 

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 1 kg vastkokende aardappels (bij. Désirée)

> 5 eetlepels extra vergine olijfolie

> 30 gram gedroogde porcini, 15 minuten geweekt in 750 ml warm water

> ca. 12 teentjes knoflook (schilletje laten zitten)

> ca. 15 verse salieblaadjes

> 100 gram boter

> vergemalen zwarte peper en zeezout

 

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique