Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > giardiniera

Firmware Version 1.00

 

 

giardiniera

ingemaakte groenten
Bijgerecht    bereiden 60 min    4 personen

Dit recept komt uit ‘Lente in Sicilië’, één van de boeken uit de schitterde 4-delige kookboekenserie van Manuela Darling-Gansser.


Doe alle ingrediëntenvoor de inmaakvloeistof in een grote roestvrijstalen pan. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de uien toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de rest van de ingrediënten toe en neem de pan, zodra de vloeistof weer gaat koken, van het vuur.

Steriliseer een pot van 2 liter inhoud of twee potten van 1 liter inhoud. Schep de groenten in de pot(ten) en schenk er genoeg vloeistof bij om ze onder te zetten. Sluit af en laat afkoelen.

Zet 2 dagen in de koelkast voordat je de groenten eet. Eenmaal geopend blijft de giardiniera tot 2 maanden goed in de ijskast.

 

Voor een pot van 2 liter

 

Reacties

Rienk Andriessen
Snel maken dit recept!! Is een feest op tafel en een geweldige smaak. Heerlijk knapperig. Tip. voor kinderen minder peper toevoegen.
31-10-2012, 18:16
Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

Inmaakvloeistof:

> 800 ml witte wijnazijn van goede kwaliteit

> 800 ml water

> 2 el honing

> 6 jeneverbessen

> 6 kruidnagels

> 10 peperkorrels

> 2 kleine rode pepers

> 3 verse laurierblaadjes

 

 

> 8 kleine zilveruitjes

> 4 kleine wortels, in staafjes van 4 cm

> 4 stengels bleekselderij (jonge, lichtgroene), in staafjes van 4 cm

> ½ kleine bloemkool, in roosjes

> 200 gram jonge sperziebonen, afgehaald

> 10 tenen knoflook, gepeld

 

 

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique