Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > finocchio al vino bianco

Firmware Version 1.00

finocchio al vino bianco

venkel gestoofd in witte wijn
Bijgerecht    bereiden 45 min    4 personen

Een zeer bijzondere groente met anijssmaak: de venkelknol. Rauwe venkel is heerlijk door een salade, maar snijd hem dan wel heel fijn! Een mildere smaak krijg je door de venkel langzaam de stoven. Dit is mogelijk in bouillon of in wijn, zoals in dit recept. Werkelijk een simpel gerecht dat bestaat uit pure smaken, je weet niet wat je proeft!

 

Verwijder de stugge stelen van de knolvenkel. Halveer de knolvenkel in de lengte en snijd elke helft in vier kwarten.

 

Verwarm wat olijfolie in een pan en roerbak de venkel in circa 10 minuten tot deze een beetje bruin is verkleurd. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

 

Voeg een geperst teentje knoflook toe, bak 1 minuut mee en blus af met de witte wijn.

 

Voeg de takjes tijm toe en laat 30 minuten op een zacht vuur stoven met de deksel op de pan.

 

NB. Mocht alle vocht eerder zijn verdampt, voeg dan een extra scheutje wijn of water toe.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 2 venkelknollen

> olijfolie

> peper en zout

> 1 teentje knoflook (geperst)

> 250 ml witte wijn

> 4 takjes tijm

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique