Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Recepten > pipe rigate al salmone, asparagi e panna

pipe rigate salmone

pipe rigate al salmone, asparagi e panna

rigate met zalm, asperges en room
Primo    bereiden 25 min    4 personen

Ook als je weinig tijd hebt om te koken, kun je een heerlijk en gezond gerecht op tafel zetten. Dit pastagerecht kan worden gegeten als complete maaltijd, want alles wat je nodig hebt, zit erin. Buon appetito!


Zet eerst een pan met water op het vuur om straks de pasta in te koken.

 

Snijd de zalm in kleine stukjes. Snijd, in het geval je hele asperges gebruikt, de taaie voet van de asperge en de rest in stukjes van ongeveer 3 centimeter.

 

Smelt de boter in een pan, voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen zodat de saus een beetje indikt. Gooi  ondertussen de pasta in het kokende water (zout toevoegen!) zodat de saus en de pasta gelijktijdig klaar is. Voeg de laatste 5 minuten de asperges toe aan het pastawater.  Hak of scheur de verse kruiden fijn. Giet de pasta en asperges af zodra deze al dente zijn en voeg toe aan de roomsaus. Roer er vervolgens de zalm en kruiden doorheen en breng verder op smaak met een beetje peper.  

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Ingrediënten

 

> 400 gram pipe rigate (of een andere korte pasta)

> 300 gram gerookte zalm

> 200 gram witte aspergetips of fijne groene asperges (vers of diepvries)

> 250 ml (light) room

> 80 gram boter

> bosje verse bieslook, citroen melisse, peterselie (of andere verse kruiden zoals dille of basilicum)

> peper

Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique