Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Actueel > Culiblog > Culiblog berichten > Food we love, food I love
Food we love, food I love
01-08-2014
Elisabetta

Food we love, food I love


La cucina italiana, dat is het thema deze keer van de FoodWeLove box. Voor wie het niet  kent: FoodWeLove zorgt elke maand voor een box vol eetbare verrassingen. Deze maand staat de Italiaanse keuken centraal. Of ik een box wilde uitproberen? Daar zeg ik uiteraard geen nee tegen!

 

Foodwelove

 

Vorige week was het zover en mocht ik de box in ontvangst nemen. Ik voelde me een beetje jarig met zo’n verrassingspakket voor mijn neus. Je zag dat er veel zorg aan was besteed. De doos was netjes ingepakt en er zat een begeleidend briefje bij. Zodra ik het papier openmaakte verschenen er potjes, doosjes en flesjes, netjes naast elkaar ingepakt. De producten an sich zijn wellicht bekend, de merken bijzonder en schaf je niet zomaar in elke winkel aan. Leuk, hier hou ik van. En dan de test, want al die producten moeten natuurlijk nog verwerkt worden. Slechts een tipje van de sluier, want anders is de verrassing eraf!

 

Op de eerste plaats het flesje Chinotto. Ik werd terug in de tijd geworpen, was een jaartje of tien en op bezoek bij Italiaanse familie. Ik zag een limonadefles staan met een bruinkleurige inhoud. Cola! Na een slok genomen te hebben, bleek dit totaal iets anders te zijn. Het was Chinotto  en dat is niet zoet maar bitter. Voor even was ik genezen, want dit is niet echt een kinderdrankje, maar meer geschikt voor 18+. Gezien ik nu tot deze doelgroep behoor, kon ik met een gerust hart een slokje nemen van dit non-alcoholische drankje. Nu vind het wél lekker, een fijn aperitief!

 

Foodwelove2

 

En dan was daar nog een opvallend doosje met knalrode strepen op een witte achtergrond en grote letters die het woord BOMBA vormden. Het bleek een soort tomatenpuree te zijn waarin de soffritto (wortel, bleekselderij, ui) al is verwerkt. Superhandig dus in eerste instantie als basis voor soepen en sauzen. De tube moet na openmaken wel in een maand opgemaakt worden, dus bij ons in huis wordt her en der in gerechten een tikje bomba verwerkt. Ik verving ook ‘gewone’ tomatenpuree door BOMBA in dit recept voor bladerdeeghapjes.  

 

Als je nieuwsgierig bent naar deze box, dan kun je deze nog bestellen zolang de voorraad strekt. Ook leuk: geef een FoodWeLove box kado!

www.foodwelove.nl   

 

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Culiblog berichten archief

Pasta bereiden: belangrijke kooktips   Pasta bereiden: belangrijke kooktips
22-08-2014 door Elisabetta
 
Food we love, food I love   Food we love, food I love
01-08-2014 door Elisabetta
 
Vakantie in het hart van Toscane   Vakantie in het hart van Toscane
27-06-2014 door Elisabetta Cascino
 
Recept gestoomde heek met aardappels en olijven #eenmaandlanglocatelli   Recept gestoomde heek met aardappels en olijven #eenmaandlanglocatelli
04-02-2014 door Elisabetta Cascino
 
Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli   Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli
03-02-2014 door Elisabetta Cascino
 
Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique