Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Actueel > Culiblog > Culiblog berichten > Vakantie in het hart van Toscane
Vakantie in het hart van Toscane
27-06-2014
Elisabetta Cascino

Vakantie in het hart van Toscane


To Toscane La StallaAls een kind zo blij was ik toen ik een klein jaar geleden het bericht kreeg dat ik de Foodie Blogger wedstrijd gewonnen had van To Toscane (met dít recept). Eerste prijs? Een verblijf van een week in het mooie Toscane! Maar... ik met groeiende buik – want zwanger – en een lastig in te lassen vrije week, moesten we de vakantie nog even uitstellen. Afgelopen mei was het dan zover: met man, dreumes en onze nieuwste telg vertrokken we ein-de-lijk naar TOSCANE.

 

Montebuoni

Na een enerverende reis (zie vorige zin voor uitleg), mochten we na de sleutel in ontvangst te hebben genomen in ‘ons’ huis neerstrijken. Vaak worden foto’s gemanipuleerd om alles iets mooier te laten lijken, maar in dit geval spraken de plaatjes de waarheid. Een charmant huis opgebouwd uit ruwe stenen, houten balken tegen het plafond, een ruime eetkeuken, twee badkamers, twee mooie slaapkamers, een woonkamer en een buitenplaats met schitterend uitzicht. Iets verderop op het terrein een fraai zwembad. Het huis lag op een soort landgoed, Montebuoni genaamd, met vele andere rustieke huisjes. Rust, natuur én een schommel voor de kleine. Heel veel meer was er niet nodig.

uitzicht

Het huis was gelegen in het Chiantigebied: een prachtige omgeving met veel olijf- en wijngaarden. Leuk om doorheen te toeren en door de dorpjes te wandelen. Ook de steden in de buurt zijn meer dan de moeite waard, zoals Siena, waar de beroemde palio wordt gehouden en torenstad San Gimignano. Ja, het kan met jonge kinderen, maar hou alles kort. Vergeet musea, vergeet urenlang wijn drinken op terrassen en vergeet lange wandelingen. Wél: zoek speeltuinen op. Die zijn er in Italië genoeg!

Toscaaanse keuken

 

Wat fijn is, zeker met die kleintjes, is dat je in Italië natuurlijk ook ‘s middags prima uit eten kunt gaan en niet gebonden bent aan de avonden. Wanneer we op een terras neerstreken voor een hapje, heb ik zo vaak mogelijk iets uit de regionale keuken gekozen. Het eerst dat ik at waren ravioli met aardappelvulling (waarop mijn winnende recept was geïnspireerd), superlekker. Verder mocht ik genieten van ribollita (een dikke soep met bonen, groente en brood), gnudi (een soort gnocchi van spinazie en ricotta) en pappa al pomodoro (een dikke tomatensoep). ‘Thuis’ maakten we vaak crostini met verschillend beleg die we oppeuzelden met een stukje lokale kaas en worst. Én chianti niet te vergeten, lekkere chianti...!

 

Klik hier voor Toscaanse recepten op www.zitizitoni.nl

Reacties

The views from these
The views from these sites are so advanced that "virtual tours" are par for the coruse all over the world nowadays. One wonders how much longer the humble travel brochure has left. http://uwtuezxdmbh.com [url=http://qyertru.com]qyertru[/url] [link=http://iznxsz.com]iznxsz[/link]
12-09-2014, 04:58
J'aime beaucoup ces<
J'aime beaucoup ces obtjes qu'il faut reprendre en main... je ne connais pas du tout cette pratique, en fait, je n'en connais aucune sinon celle plus "tactile", plus "instinctive" qu'est le zhong. Je t'envie de suivre les cours... je ne peux pas. Et puis j'aime beaucoup cette petite the9ie8re "Brochard"...
09-09-2014, 12:56
J'aime beaucoup ces<
J'aime beaucoup ces obtjes qu'il faut reprendre en main... je ne connais pas du tout cette pratique, en fait, je n'en connais aucune sinon celle plus "tactile", plus "instinctive" qu'est le zhong. Je t'envie de suivre les cours... je ne peux pas. Et puis j'aime beaucoup cette petite the9ie8re "Brochard"...
09-09-2014, 12:56
Je suis un fan de Ja
Je suis un fan de Jamie e9galement, peut eatre est-ce davantage parce que ses reetetcs sont simples et plus adapte9es aux hommes? :DJe recommande les vide9os Jamie at home of9 il va dans son jardin pour y trouver les le9gumes qu il cuisine. Il y a e0 la fois des conseils de jardinage et de cuisine!annuaire pizza Articles re9cents
08-09-2014, 11:56
Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Culiblog berichten archief

Pasta bereiden: belangrijke kooktips   Pasta bereiden: belangrijke kooktips
22-08-2014 door Elisabetta
 
Food we love, food I love   Food we love, food I love
01-08-2014 door Elisabetta
 
Vakantie in het hart van Toscane   Vakantie in het hart van Toscane
27-06-2014 door Elisabetta Cascino
 
Recept gestoomde heek met aardappels en olijven #eenmaandlanglocatelli   Recept gestoomde heek met aardappels en olijven #eenmaandlanglocatelli
04-02-2014 door Elisabetta Cascino
 
Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli   Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli
03-02-2014 door Elisabetta Cascino
 
Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique