Ziti Zitoni
Het beste uit de Italiaanse keuken
Over Ziti Zitoni
Contact
   
Send a friend
  Twitter Facebook
Home > Actueel > Culiblog > Culiblog berichten > Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli
Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli
03-02-2014
Elisabetta Cascino

Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli


‘Made in Italy’ van Locatelli is een schitterend kookboek. Alleen ben ik er achter gekomen dat veel recepten die erin staan én de nodige bereidingstijd vergen én dat het gros van de ingrediënten in Nederland niet verkrijgbaar is. Een leuke uitdaging dus om er de komende maand elke dag een recept uit te bereiden als je een kindje van anderhalf hebt rondlopen en nog eentje hebt van een kleine drie weken.

 

Maar daarom heet het natuurlijk ook een uitdaging en met wat aanpassingen hier en daar kunnen we lange recepten korter maken en vervangen we ingrediënten die in Nederland niet of moeilijk te verkrijgen zijn door goede andere. Wat we natuurlijk wel willen is dat er ‘in the end’ een smaakvol gerecht overblijft. Bladerend door deze pil van 615 bladzijden, viel mijn oog op de ‘scaloppine al limone’. Gelukkig, toch een snel gerecht. Scaloppine zijn heel dun gesneden lapjes vlees van varken, rund of kalf die worden bebloemd en gebakken. Ik maakte het met varkensfiletlapjes en serveerde daarbij nog wat gebakken rozemarijnaardappeltjes en een salade met balsamicodressing. Binnen een half uur had ik alles op tafel. Wederom heerlijk gegeten en ik ga ze zeker vaker maken! Buon appetito!

 

recept scaloppine al limone

 

Ingrediënten voor 2 personen

> 2 varkensfiletlapjes (circa 150 gram per stuk)

> bloem

> olijfolie

> sap van een halve citroen

> een half glas witte wijn

> zout en peper

 

Klop het vlees met een vleeshamer tot een dikte van 5 mm.

scaloppine

rechts vóór, links na het platslaan

 

Bestuif beide zijden met bloem.

 

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak het vlees snel aan beide kanten.

 

Haal het gare vlees uit de pan en laat het even rusten terwijl je de saus maakt.

 

Giet de wijn in een pan, kook het vocht in, do de citroensap erbij, kook het opnieuw in en voeg zout en peper toe.

 

Zet het vuur uit (of heel laag) en leg het vlees in de saus. Warm het alleen door en laat het niet koken, want dan wordt het vlees taai.

Reacties

Reageren
Naam
Bericht
Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd- en kleine letters)

Culiblog berichten archief

Vakantie in het hart van Toscane   Vakantie in het hart van Toscane
27-06-2014 door Elisabetta Cascino
 
Recept gestoomde heek met aardappels en olijven #eenmaandlanglocatelli   Recept gestoomde heek met aardappels en olijven #eenmaandlanglocatelli
04-02-2014 door Elisabetta Cascino
 
Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli   Recept scaloppine al limone #eenmaandlanglocatelli
03-02-2014 door Elisabetta Cascino
 
Recept aspergerisotto #eenmaandlanglocatelli   Recept aspergerisotto #eenmaandlanglocatelli
02-02-2014 door Elisabetta Cascino
 
Knödel – het hart van de Zuid-Tiroler kok   Knödel – het hart van de Zuid-Tiroler kok
04-01-2014 door Saskia Balmaekers
 
Over Ziti Zitoni, Contact , Sitemap
technische uitvoering door GreenLight Solutions, vormgeving door En Publique